Auditori de Teulada-Moraira

Arquitectura a la Marina Alta

Fa uns dies, aprofitant la magnífica exposició del nostre amic i artista plàstic Josep Ginestar en la "III Muestra de Enoturismo y Gastronomía" vàrem visitar l'Auditori de Teuladaun nou exemple d'arquitectura contemporànea a la nostra comarca.

Fotografia feta per #alambiLAB

L'edifici, dissenyat per l'arquitecte navarrés Francisco Mangado, té 5.100 m2 i es va finalitzar al 2011. Està situat en el punt més alt de Teulada des del qual es pot veure el nucli urbà de Moraira junt a la mar.



Si seguim el recorregut natural per accedir a l'edifici ens trobarem, en primer lloc, amb un edifici dur i hermètic que s'anirà obrint de cara a la mar a mesura que ens endinsem en ell. Des de la zona d'accés a la Sala Auditori ja podrem començar a entreveure la façana principal que presenta una geometria irregular i abrupta. I a través del vidre veure com la utilització de la ceràmica blava vol enllaçar l'edifici amb la mar.

Fotografía per Juan Rodríguez

La geometria angular present en la façana sud-est també la trobarem a dins de la Sala Auditori, una sala elegant il·luminada amb panells de llum a les parets laterals i amb una geometria poc habitual que assegura una bona visió de l'espectacle des de qualsevol punt de la sala així com una acústica excel·lent.

Fotografía per Juan Rodríguez

Un cop vista l'exposició en planta -1 ens dirigirem, com no podia ser de cap altra manera, a veure des de fora la façana que ens havia captivat, aquella que no havíem pogut divisar encara i la qual es presentava com un gran teló teatral que s'il·luminaria a la nit actuaria com a far entre els dos nuclis urbans.

Fotografía per Juan Rodríguez

"En términos metafóricos esta fachada recrea una topografía asimilable a una playa pétrea que desde la distancia, y con su profundidad, permite leerse fundida con el mar". F.Mangado - Arquitecto


Planta Primera. Auditori de Teulada

Si vos ve de gust veure algunes de les altres fotografies que vàrem fer en la nostra visita a l'edifici podeu entrar a la nostra pàgina d'Instagram.



1 comentari:

Unknown ha dit...

William Hill Betting Locations | Mapyro
Find William deccasino Hill sports betting locations in Maryland, West https://vannienailor4166blog.blogspot.com/ Virginia, 출장마사지 Indiana, Pennsylvania, South Dakota, West Virginia and ford fusion titanium more. BetRivers.com. 토토 사이트

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...