Shigeru Ban (o l'arquitecte que construeix amb paper) guanya el Premi Pritzker 2014

Shigeru Ban
fotografia extreta de Dezeen
Aquest matí m'he endut una grata sorpresa quan he vist que l'arquitecte guanyador del prestigiós Premi Pritzker d'arquitectura ha estat l'arquitecte japonés Shigeru Ban.

Shigeru Ban és un arquitecte que he admirat des de que vaig descobrir la seva obra en 2002 quan cursava el segon curs d'arquitectura.

Esbós 1: Fundación-Museo Jorge Oteiza. Alzuza, Navarra.

Esbós 1: Fundación-Museo Jorge Oteiza. Alzuza, Navarra.

Amb aquest article volem començar un nou apartat en el blog en el que anirem penjant esbossos que hem anat fent al llarg de la nostra carrera.



Edifici de la Fundació Oteiza per @alambiLAB

Aquest és un dibuixet que vaig fer quan vaig visitar l'Edifici de la Fundació Oteiza junt amb uns amics de la Facultat.
Fou un viatge intens de 24 hores, anada i tornada en autobús des de Barcelona. Un dia fred d'hivern en que l'edifici de l'arquitecte Francisco Javier Sáenz de Oiza estava completament envoltat de neu. Així que com vos podreu imaginar va ser un esbós molt i molt ràpid ja que feia molt de fred i costava de tenir les mans descobertes...

Arquitectura, Disseny d'interiors i Feng Shui

Avui, en alambiLAB Arquitectes, comencem un curs de Feng Shui.

Alguns de vosaltres es preguntareu que és això del Feng Shui i la veritat és que hi ha moltes possibles definicions. Alguns ho defineixen com l'art mil·lenari que intenta utilitzar els elements al nostre abast per tal de fer-nos més favorables les energies del planeta. Altre ho defineixen com la filosofia que analitza el diàleg que establim dia a dia amb l'ambient en el que vivim, ja que aquest és el reflex de la nostra ànima.

Jo em quedaré amb la definició més occidental, i per tant, més fàcil d'entendre per a nosaltres:
"El Feng-Shui és l'art xinés de disseny d'espais interiors i exteriors en base al paisatge"

I podriem dir que l'objectiu del Feng Shui és identificar i aprofitar l'ambient que ens envolta per tal de viure en harmonia.

Imatge extret de salikatdesign

Els arquitectes treballem amb l'espai i els espais estan envoltats de paisatge, de vegades més natural, de vegades més urbà. És per això que pensem que aprendre aquest art asiàtic que relaciona els espais amb el paisatge per tal de crear espais habitables en harmonia amb el que els envolta és quelcom interessant per a nosaltres, així que esperem que ben aviat puguem posar en pràctica aquest nou aprenentatge

Viatges i Arquitectura: Recorrent l'arquitectura de Berlín i voltants

En aquest article vaig a mostrar-vos algunes imatges dels edificis que he visitat en les diverses ocasions en les que he estat a Berlin. La gran majoria són fotografíes fetes al Setembre de 2004 i al Febrer de 2006.

La meva intenció és que vos puga servir per fer una ruta arquitectònica a una de les ciutat europees amb més arquitectura contemporània.



Berlin Philharmonic @alambiLAB 2006


Biblioteca Nacional de Berlín @alambiLAB 2004
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...